Welkom op het gambia prikbord, een forum over het West-Afrikaanse land Gambia.

Bespreek hier alles over Gambia!
door RPeters vr 11 jan 2019, 16:44
Het laatste nieuws inzake de wapencontainer is dat het om 1263 wapens gaat, verscheept uit Turkije voor jacht en recreatiedoeleinden. Tijdens inspectie bleek een aantal van deze wapens te vallen onder "military tactical/automatic assault rifles" waaronder de Amerikaanse M-16.

Dat moet me toch een aardig jachtpartijtje geworden zijn, me dunkt. GPF, GAF en SIS hebben inmiddels een persverklaring uitgegeven dat een groot onderzoek is gestart en dat de nationale veiligheid niet in gevaar is. Ter herinnering, in een uitgelekte audio een tijd geleden heeft Jammeh verklaard een grote verrassing voor te bereiden voor Barrow, maar het is te vroeg om hier nog verbanden te gaan leggen. Het kan net zo goed dat de Chinezen zich aan het bewapenen zijn, GACH is tenslotte een half-chinees bedrijf en het zal niet de eerste keer zijn dat Chinese bedrijven dit doen in een Afrikaans land gezien de ellende die ze aanrichten.

Maandag zal de IG een nieuwe persverklaring afgeven, zo hebben wij begrepen. Dan zal wellicht meer duidelijk worden.

http://fatunetwork.net/breaking-gambia-police-open-investigation-into-1263-seized-rifles/?fbclid=IwAR2Jp4gbRL6TfXbyTkOuHBteTBxJimLjiAgyjX81zhRIWgr14EEJJSp9euw
door Taxa za 12 jan 2019, 20:22
Purpose? Spreekt voor zich....:
Bijlagen
7460D1B1-850D-4C6A-AB62-5CFD82EA244D.jpeg
7460D1B1-850D-4C6A-AB62-5CFD82EA244D.jpeg (112.7 KiB) 2136 keer bekeken
door Taxa za 12 jan 2019, 21:05
Google vertaald persbericht van GACH:
Bijlagen
EF8969A5-4D36-4D22-B875-7BCC81956C82.jpeg
EF8969A5-4D36-4D22-B875-7BCC81956C82.jpeg (255.39 KiB) 2125 keer bekeken
7DE99FE5-AD3A-44B5-81B5-EF920D524293.jpeg
7DE99FE5-AD3A-44B5-81B5-EF920D524293.jpeg (251.96 KiB) 2125 keer bekeken
door RPeters ma 14 jan 2019, 00:44
Was het bier al de dupe van absurdistische prijsverhogingen,(door nieuwe overheidsbelasting), het lijkt nog maar het begin te zijn, sigaretten, sterke drank, en zelfs gewoon voedsel zoals kip gaan spoedig volgen, zo is het laatste nieuws.

De toerist zal het veelal om het even zijn, maar het heeft voor Gambianen zelf natuurlijk consequenties. Ten eerste stijgen de lonen niet evenredig mee, de lonen stijgen zelfs helemaal niet, dus zal niet alleen het leven nog duurder worden als het al niet voor velen onbetaalbaar was, er komt ook nog het gevaar van inflatie om de hoek kijken.

Voorts is het zo dat veel local shops of bars zogeheten "one dalasi business zijn". Weinig investeringskapitaal, weinig winstmarge. In concreto kopen veel bars dus 2 of 3 kratjes bier per dag, inkoop zo'n 29 dalasi per flesje om het dan te verkopen voor 35 dalasi. En dus blijft met de weinige winst die dan overblijft, minus huur en koeling,weer wat geld over om 2 of 3 nieuwe kratjes te kopen, zodat men in ieder geval tussendoor nog iets overhoudt om in leven te kunnen blijven.

Nu komen er door de overheid opeens prijsstijgingen van meer dan 50%. Nogal een vernietigend effect op mensen die al in armoede leven en letterlijk elke Butut al moeten omkeren om in leven te kunnen blijven.......

Wij weten inmiddels van 3 local bars die de deuren hebben gesloten en daarmee is wederom het voor ons onbegrijpelijke raadsel verklaard waarom men liever Jammeh terug wilt.

.
Laatst bijgewerkt door RPeters op ma 14 jan 2019, 01:30, in totaal 1 keer bewerkt.
door RPeters ma 14 jan 2019, 01:17
Zeer veel discussie vandaag over de wapenvondst. GACH zou liegen, hoe semi automatic rifles makkelijk omgebouwd kunnen worden tot full automatic, het verschil tussen militaire en jachtmunitie, maar er zijn natuurlijk een aantal basisvragen die mij zelf dwarszitten.

Waarom krijgt een security company toestemming om zulke grote wapenvoorraden in te voeren. In hoeverre heeft de persoonlijke vriendschap met de president hierin een rol gespeeld. En hebben andere bedrijven hier eerder ook toestemming voor gehad.

Wapens voor jacht en recreatiedoeleinden is de verklaring. Ten eerste, wat valt er nog te jagen in Gambia buiten een paar verdwaalde bushpigs en is het niet eens hoog tijd om een jachtverbod in te stellen met wat er nog is overgebleven van de natuur en wildlife. Ergo, definieer "recreatiedoeleinden", wat zijn dat precies. Dat is namelijk niemand duidelijjk.

Hoe kan een IG die zichzelf notabene eerder heeft uitgelaten over de fragiele veiligheidssituatie in het land, toestemming geven aan een prive-bedrijf om genoeg wapens op voorraad te kunnen hebben om een oorlog te kunnen starten.

Zijn er eisen gesteld aan de opslag inzake diefstal en als de wapens inderdaad ook voor verkoop waren, wat voor lieden zullen deze wapens kopen, met welke toestemming en waarvoor dan.

Volgt GACH een Blackwatermodel, dus een zogeheten paramilitair beveiligingsbedrijf, waarbij huurlingen zich kunnen aanmelden of wat men in de Irak oorlog "contractors" noemde en waar niets goeds ooit uit is voortgekomen.

Betrokken wapens zouden ook nodig zijn voor persoonsbeveiliging volgens GACH. Welnu, noem mij nu eens 1 persoon die hiervoor in aanmerking zou moeten komen. Ik weet namelijk niemand anders te bedenken dan diplomatiek personeel dat hun eigen beveiligingsmensen al heeft. Bovendien, GIGN zit hier ook nog en buiten ECOMIG zijn hier ook nog eens 100 Senegalese commando's uit Tambacounda permanent gestationeerd.

Zullen deze vragen ooit beantwoord worden. Uncle Sidi heeft beloofd hier bovenop te gaan zitten en heeft inmiddels ook kritiek geuit op de beweringen van GACH. Zie:

https://sidisanneh.blogspot.com/
door RPeters ma 14 jan 2019, 13:37
Vandaag nieuwe grote onrust daar de regering heeft besloten 75% meer belasting te gaan heffen op diverse importgoederen. Het gaat om cement, bloem, aardappelen en uien. Het argument voor deze absurdistische verhoging is om de lokale producten beter te kunnen beschermen.

Wordt vervolgd.

http://fatunetwork.net/gambia-govt-raises-tax-on-cement-flour-onions-potatoes/?fbclid=IwAR1Oj-uhpD63uR53FvXmzPcNxoY95syUilVq-PsxxHWuCloHFhqkcEwO5ps
door RPeters zo 20 jan 2019, 16:22
Op alle vragen over de zware explosie die eergisteren rond drie uur 's middags plaatsvond, weet ik niet meer dan dat een vliegtuig van Thomas Cook een vogel in de motor heeft kregen bij het opstijgen.

Geen opstand, en geen aanslag dus. Wat ik heb begrepen is dat het vliegtuig veilig naar Banjul Airport is terug gekeerd. En dat vogels in vliegtuigmotoren een wereldwijd probleem zijn dat helaas niet altijd te voorkomen is ondanks alle maatregelen.
door rozegeur ma 21 jan 2019, 09:43
Weer een duidelijk verhaal. Maar dat de prijsverhogingen de toerist een biet zouden zijn, ben ik het niet mee eens. Kijk naar Spanje eind jaren zeventig. Door de forse prijsstijgingen liet de toerist Spanje uiteindelijk links liggen.
door RPeters ma 21 jan 2019, 19:04
Met het recente nieuws (10 gesneuvelde VN militairen in Mali en 25 gewonden), opnieuw 190 Afrikanen die de verdrinkingsdood zijn gestorven in de Middellandse zee (waaronder ook een onbekend aantal Gambianen), opnieuw 21 doden in Nairobi door een aanslag, ontstaat opnieuw een beeld dat de VN, USA, Afrika dan wel het “Westen” niets zou doen dan wel machteloos staat. Dat lijkt mij onterecht.

Tot in den treure kan men blijven herhalen dat het beter was geweest om Khadaffi niet te vermoorden, maar wat schiet je ermee op? Gebeurd is gebeurd. Ik zit net weer die walgelijke clip van Hilary Clinton te bekijken waarin ze lachend zegt: We came, we saw, he died. Maar het blijft: Gebeurd is gebeurd.

Terrorisme van ISIS, Al Shabab en Boko Haram en de situatie in Libya en Somalia/Kenya zijn nu de heetste hangijzers (er zijn er inderdaad nog wel meer in Afrika), dus waar richt men zich momenteel op? Trump, Macron, Buhari, Sall, etc, er lijkt steeds meer consensus over “we must kill them all”.

De slavenhandel, de zogeheten “Backway”, onophoudelijke aanslagen, men wil er nu eindelijk eens vanaf. Althans, dat is wat ik zelf interpreteer in het nieuws. Alleen al de media deze week:

Libya:
Slavenhandel, groepsverkrachtingen, illegale orgaanhandel, martelingen. Het gaat maar door. De veelal geheime operatie “Burkhane” van Frankrijk, steeds meer drone strikes vanuit de Amerikaanse basis in Niger, VN troepen in Mali die steeds meer noordelijker gaan opereren, steeds meer druk op de Libyan government, steeds meer Duitse troepen in Niger.
https://allafrica.com/stories/201901090634.html


Mali:
Nu Bamako en Tmbooktoo ook tot oorlogsgebied werden verklaard, heeft Senegal steeds meer troepen geleverd om de zaak weer onder controle te krijgen. Humanitaire projecten zijn ook opgeschroefd. Waar voorheen nog jihadisten weg konden komen na een aanslag, is er na de recente aanslag op de VN militairen uit Chad geen een meer weggekomen. Drones, fighter jets, artllerie, special forces, alles is ingezet om ze aan flinters te schieten.
https://minusma.unmissions.org/en/paving-way-reconciliation-central-mali
https://news.un.org/en/story/2019/01/1030022


Somalia:
Na de aanslag in Nairobi Kenya, waarbij Somalische terroristen opnieuw de grens overkwamen, is deze airstrike nu echt toeval? Er zijn al 17 nieuwe strikes gemeld, onbevestigd.

[url]https://www.militarytimes.com/news/your-military/2019/01/20/us-airstrike-in-somalia-kills-52-al-shabab-extremists/?utm_campaign=Socialflow+ARM&utm_source=facebook.com&utm_medium=social&fbclid=IwAR2dQAau8ip61pCxuXtNyso1NdrGhnR45pFv3yj0xZYDFSQtjrq1DO1EfFY[/[url]Somalia en Niger:
De Amerikaanse militaire aanwezigheid breidt zich steeds meer uit.
https://www.airforcetimes.com/news/your-air-force/2019/01/03/new-in-2019-two-new-us-airbases-in-africa-nearing-completion/


Nigeria en Chad:
Honderden Boko Haram werden deze week “geneutraliseerd” De Nigeriaanse luchtmacht voert momenteel dagelijks bombardementen uit.
[url]https://allafrica.com/stories/201901100780.html
[/[url]

Dit was dus het regio nieuws deze week. Letterlijk een explosie aan geweld, counter terrorism en noem maar op. Voor het laatste VN nieuws in Afrika kunt u overigens hun Facebook channel volgen. Zie:
https://www.facebook.com/unpeacekeeping/

BBC Africa kunt u volgen over de laatste clashes in Sudan, Congo, Zimbabwe en Cameroon
https://www.facebook.com/BBCnewsAfrica/
door RPeters vr 01 feb 2019, 22:33
Het heet tegenwoordig “zorgenkindje Gambia” in Senegal, en na de grote openingsceremonie van de brug bij Farafenni, waar overigens nog steeds welhaast kinderachtig ruzie om wordt gemaakt inzake de naam, zie ik dat er ondertussen steeds meer druk komt op Gambia van de Senegalese president Macky Sall gezien de laatste ontwikkelingen. Laten we ons beperken tot de hoofdpunten.

Wie het zich nog herinnerd, na het vertrek van Jammeh verdwenen ook alle zware wapens. En nu er vorige maand een container met zogenaamde jachtwapens in beslag is genomen, per toeval zoals dat dan heet, is het hele onderzoek inmiddels overgenomen door de Senegalese veiligheidsdienst, want met het oog op de komende verkiezingen, de uprise van de APRC die ook Jammeh weer als leider heeft gekozen, is de vraag van Senegal: Hoeveel van deze containers zijn er al binnen gekomen. De gedachte was: Als Gambia zich daar niet druk om maakt, dan doen wij het wel.

Je kan het daarom nauwelijks toeval noemen dat de Senegalese veiligheidsdienst dezelfde week opnieuw liet uitlekken dat de zogeheten “Junglars”, beter bekend als het moordcommando van Jammeh, zich in kleine groepjes ophouden in aangrenzende landen, velen verschuilen zich ook in zuid-Senegal bij de Casamance rebellen, te wachten op wat? Illegale drugs en houthandel floreren als nooit tevoren, de APRC is nog steeds niet verboden ondanks protesten tot zelfs aan de UN, en dus kwamen deze week opnieuw Senegalese niet-ecomig troepen de grens over naar Foni.

Zonder waarschuwing of wat dan ook, net zoals in Banjul gebeurde inzake de container met wapens, net zoals Senegalese troepen illegale houtsmokkelaars van de weg mitrailleurden op Gambiaans grondgebied een paar maanden geleden en noem maar op, het roept steeds de vraag op waar gaat dit heen? Want Senegal is het meer dan zat dat de hele elite onder Jammeh zich heeft kunnen verrijken en sleutelposities heeft kunnen behouden er nog steeds zit.

Even goed tussen de regels door lezen in alle berichtgeving. Hoe kunnen voortvluchtige criminelen een Gambiaans paspoort krijgen onder een andere naam vorig jaar en wat doen al die Chinezen nu opeens in het voormalige landgoed van Jammeh in Kanilai wat toch hermetisch afgesloten leek te zijn in verband met afgekloven lijken in de crocodile pool aldaar?

https://www.facebook.com/groups/458799334153950/permalink/2375089265858271/

http://fatunetwork.net/ex-junglers-acquire-new-identities/?fbclid=IwAR2LRXhdnNKlmpLjj_EvrUJD_fsY2hjO-cralXwsb6nluOzDa8fJakqfscM

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

Recente Topics

Twitter

Over ons

Beleefgambia.nl is de ontmoetingsplek voor iedereen die Gambia een warm hart toedraagt. Laten we het hier samen gezellig houden!

Registreer u vandaag nog om ook van dit forum gebruik te maken.

Beleefgambia.nl

Beleef hier een stukje Gambia!