Welkom op het gambia prikbord, een forum over het West-Afrikaanse land Gambia.

Bespreek hier alles over Gambia!
door RPeters di 08 jun 2021, 01:42
Verkiezingsperikelen deel 2:

Nogal wat dramatische oproepen deze week dat iedere Gambiaan moet gaan stemmen in december, want wie niet gaat stemmen krijgt de regering weer die men verdient. Zeg maar een soort morele oproep. Dat is de boodschap die nu wordt uitgedragen.

Het probleem met het huidige politieke klimaat in Gambia is echter dat je beter af bent om niet te gaan stemmen, want dan heb je blijkbaar een betere kans op wat je verdient als mens. Of althans de alsmaar stijgende ellende te overleven. Zo zot is het hier inmiddels al geworden.

Maar goed, laten we even de lijn volgen van al die politieke moralisten die zich nu staan te profileren. Dan stuit je gelijk al tegen het probleem aan wat al die politieke partijen voor ons in petto hebben en niemand weet eigenlijk hoeveel het er nu zijn of wat ze nu pretenderen voor te staan. Sommige partijen hebben nog geeneens een website.

Het lijkt me dus nogal naief om de bevolking op te roepen vooral te gaan stemmen en op wie nu eigenlijk te gaan stemmen, als de burger nog geeneens een duidelijke keus kan maken of inzicht heeft in al die verschillende politieke agendas. De journalisten doen daar geen enkele moeite voor, laat staan de regering zelf, om daar enige helderheid in te brengen.

Op zo’n basis moeten dus verkiezingen plaats gaan vinden en het zal daarom wel zijn dat veel vluchten in december tegen bodemprijzen worden aangeboden, want wie enige heil of een vreedzame afloop mag verwachten in dit duistere politieke systeem moet toch wel erg onnozel zijn om nog een vlucht te willen boeken, want het leven is er niet veel beter op geworden voor een gemiddelde Gambiaan onder Barrow, is het wel?

Ondertussen heeft special forces commander Kolonel Goita weer een speech gegeven in Mali. Veroordeeld en verguisd als ie nu is na de tweede coup nadat die die door en door corrupte president Keita had gewipt en nu weer een tweede soortgenoot, alles onder het mom dat militaire coups verfoeilijk zijn en dat zulke acties een democratisch proces in de weg zouden staan, de regionale leiders hebben daar een groot probleem mee, want met name alles onder de 25 jaar heeft hem staan te bejubelen hierover. Hoofdoorzaak nummer 1 wederom: De corruptie

De huidige elite / zakkenvullers zit echter niet op een nieuwe Thomas Sankara te wachten. Maar als ie met een enkele speech al zoveel jongeren aan kan steken, ook in de regio, dat zal ongetwijfeld veel foute mensen peentjes doen zweten, ook in Gambia.

Ongetwijfeld weer een nieuwe security breefing hierover van Ecowas binnenkort dat we weer allemaal aan de kant van de weg moeten, omdat Barrow er weer door moet met zijn meer dan 20 zwaar gewapende voertuigen vol met zware machinegweren, kanonnen, ambulances, brandweerauto's, enzovoort ten bate van het welzijn van de bevolking om zo'n breefing te kunnen halen.

Sorry, maar laat me niet lachen .....
door RPeters zo 13 jun 2021, 16:50
Momenteel geldt inderdaad een benzine en stroom crisis met een nieuwe miljoenen schade voor de economie.

En ja, barrow heeft inderdaad zijn militairen ingezet in de strijd tegen de criminaliteit 'operation restore sanity' vooral in 'ungodly hours' wat dat verder ook moge betekenen.

Na de dramatische eind speech van de waarheidscommissie over de moordpartijen en corruptie onder Jammeh , veel geschreeuw in de politiek vooral door de APRC natuurlijk. Maar ook de imams hebben zich inmiddels in de zaak geroerd. Dat de vraag oproept of bv een officieel verzoek tot uitlevering dan nog alleen politiek kan blijven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten

Recente Topics

Twitter

Over ons

Beleefgambia.nl is de ontmoetingsplek voor iedereen die Gambia een warm hart toedraagt. Laten we het hier samen gezellig houden!

Registreer u vandaag nog om ook van dit forum gebruik te maken.

Beleefgambia.nl

Beleef hier een stukje Gambia!