Welkom op het gambia prikbord, een forum over het West-Afrikaanse land Gambia.

Bespreek hier alles over Gambia!
door RPeters di 07 mei 2019, 09:28
Steeds meer vragen over de te verwachten hongersnood in het komende regenseizoen, en nu de regering weer gaat morrelen aan de toeristenbelasting, blijkbaar weer ook aan de benzineprijs, ja, ik zie wel een trend dat nu al veel Gambianen steeds ongeruster worden en reeds in financiele moeilijkheden gaan verkeren.

Opnieuw een artikel over de ongecontroleerde prijsverhogingen van Gambiana News.

http://gambiana.com/uncontrolled-price-of-commodities-spark-worries-among-gambians/?fbclid=IwAR1J8WxAjari130g0XFPA6Bj1E2tuRImoIDCqS-uKA9MUGF0XBS-1X-XMjQ

Opnieuw veel woede dat dit weekend het Bamboo Forest Park in Jamburr werd plat gewalsd.

http://foroyaa.gm/government-officials-react-angrily-to-destruction-of-bamboo-forest/
door RPeters wo 08 mei 2019, 22:09
Inzake de mensenrechtensituatie in Gambia, laat u niet meeslepen door al die naar hysterie neigende verhalen op social media, maar lees zelf gewoon het raport van Amnesty International op hun website, wat op zich al schokkend genoeg is.

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2019/05/gambia-key-human-rights-concerns/

Ergo, de bombarie, die zogenaamde scoop van Fatu Network dat 13% van de volwassen bevolking geestelijke gezondheidszorg nodig heeft, was dat al niet veel eerder gemeld ?

http://foroyaa.gm/over-a-hundred-thousand-gambians-suffer-from-mental-health-problems/
door RPeters di 14 mei 2019, 17:37
Zoals ik al eerder zei, de publiciteit zoeken lijkt toch een probaat middel om versneld misstanden te kunnen corrigeren,
Banjul Breweries blijft open, en nu ook de vonnissen van de ter dood veroordeelden op de schop gaan, ja toch een succesvolle strategie.

Wel een kater te melden uit Gunjur nu het proces tegen Golden Lead is verdaagd weer naar ergens eind juni. En terwijl nog het een en ander staat te gieren om het leger op te doeken, werd het probleem al getackeld door een budget toe te kennen aan defensie van maar liefst 125 miljoen dollar, zodat soldaten boeren kunnen worden.

Dit project in samenwerking met AGCO lijkt bedoeld dat het leger zichzelf kan gaan bedruipen. Hiermee lijkt een eind te zijn gekomen aan een zekere gewenste onafhankelijkheid van security forces, die volgens de critici geen enkel commercieel belang mogen hebben in wat dan ook, maar er alleen maar zijn om de veiligheid van burgers te kunnen garanderen.

De EU subsidie om de ECOMIG troepen te kunnen financieren, gaat in augustus ook op de schop zo te horen. Veel paniek dus bij veel mensen inzake "the fragile security situation", maar ..... het is nog geen augustus, het kan nog alle kanten op. En als de subsidie inderdaad zou stoppen, is er nog altijd een ECOWAS budget en ik denk ook van Macky Sall dat ie desnoods liever zelf financieel bij gaat springen, dan om zijn troepen terug te trekken

http://gambiana.com/army-to-launch-125-million-farming-project/?fbclid=IwAR1zqstdTNXaWfZNNZcC5d1_JhbHaTtEPqdKlqKP5n1nktLVfNVRMCiEqU8

Bij vriend Ahmed kunt u de laatste ontwikkelingen volgen in Gunjur, let vooral ook op de posting daar van Paradise TV inzake de afpersingen van reizigers op Banjul airport die nog steeds onverminderd voortduren. De voorgeschiedenis lijkt dat 5 Gambianen uit de VS 2 corrupte douanebeambten op het vliegveld halfdood te hebben geslagen, maar dat kan ik niet bevestigen.

https://www.facebook.com/ahmed.manjang
door RPeters do 13 jun 2019, 22:43
Nadat de Janneh commissie veel kritiek over zich heen heeft gehad onderging TRRC (waarheidscommissie) hetzelfde lot. Voornamelijk over de hoge kosten.

Het is ook, eerst zou het rapport van Janneh onder de tafel geveegd gaan worden ter bestudering van 6 maanden. Maar niets is minder waar. Chief Justice Tambadou heeft vadaag een duidelijke eerste stap gezet om alle tegoeden en bezittingen van Jammeh te confisqueren.

https://www.chronicle.gm/government-calls-for-immediate-forfeiture-of-jammehs-assets-worth-billions-of-dalasis/

Toch blijft veel onduidelijk. Bij mijn weten was die villa van Jammeh in Potomac (USA) allang in beslag genomen en verkocht, nu dus weer niet zo blijkt. En waarom Tambadou 2 verdachten heeft vrij gesproken die een getuige hebben getracht te beinvloeden bij de TRRC is mij ook een raadsel.

https://www.chronicle.gm/state-drops-charges-against-yankuba-touray-fatoumata-jahumpa/

Objectief nieuws blijft dus een groot probleem. Ook van de ongekende felheid uit Ghana om Jammeh uitgeleverd te krijgen, nu hij zich weer had uitgelaten in de media, ja daar hoor je nu ook weinig meer over.

PS: Ik zie eerdere kritiek op response van mijn topics. Min of meer dat men afdwaalt van het onderwerp. Maar het staat natuurlijk iedereen vrij om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het onderwerp.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Recente Topics

Twitter

Over ons

Beleefgambia.nl is de ontmoetingsplek voor iedereen die Gambia een warm hart toedraagt. Laten we het hier samen gezellig houden!

Registreer u vandaag nog om ook van dit forum gebruik te maken.

Beleefgambia.nl

Beleef hier een stukje Gambia!