Welkom op het gambia prikbord, een forum over het West-Afrikaanse land Gambia.

Bespreek hier alles over Gambia!
door du@upcmail.nl zo 02 dec 2018, 12:14
Wij gaan in januari voor de derde keer naar Gambia.
We willen graag gaan fietsen vanuit Koto.
Wie heeft hier ervaring mee?
En waar huur je redelijk goeie fietsen?
door Mari-ja zo 02 dec 2018, 12:52
Tegen over de ingang van Badalapark kan je fietsen huren..
zelf fiets verlichting meenemen,voor als je eventueel 's avonds nog op de fiets zit,want verlichting zit er niet op..
door heinhuiz zo 02 dec 2018, 14:12
Tegenover Kombo Beach kan het ook, volgens mij.
door Kookai di 04 dec 2018, 19:22
Ik heb redelijk wat ervaring in Gambia met fietsen en heb er zelfs een eigen fiets.

weet dat het niet ongevaarlijk is om in Gambia te fietsen.zeker niet in de buurt van het toeristen gebied.

Niemand houdt rekening met fietsers dus je moet constant opletten. Voetgangers die oversteken, taxi busjes die ineens de weg op of afgaan, autos die geen afstand houden, etc etc.
In het donker zou ik sowieso niet fietsen.

Vanaf Kotu vind ik het leuk om via de weg langs het strand bij BB hotel langs Sailors enzo richting de trap bij het einde van de golf court te gaan. Trap op met de fiets en dan via Fajara naar Bakau. Houd links aan en dan langs de botanische tuin in Bakau richting de grote weg naar Banjal. Mooie rustige weg met veel loopvogels en baobabs. halverwege een bruggetje waar vaak vissers staan. Bij de weg naar banjul keer ik altijd om. Dan niet via Bakau waar de hotesl zitten maar ga daar links af , beetje rechtdoorsteken en dan kom je ogeveer uit bij de markt van Bakau. En dan dezelfde weg terug.

En een rondje Brikama, Marakissa, en dan via de kust terug is ook leuk. Beetje ver en delen veel verkeer. De weg vanaf Brikama naar Marakissa is inmiddels verhard en nog niet zo druk. Onderweg kun je een broodje gezond eten bij Marakissa birdcamp van Joop en Adama. En dan verder richting de kust. De kustweg is ook goed geasfalteerd dus ook lekker cruisen. Maar ga bij voorkeur op zondag. Dan rijden er niet de hele tijd vrachtwagens met zand heen en weer. Geen doen, gevaarlijk en allemaal rondstuivend zand.

En verder is het vooral leuk om van de verharde weg af te gaan. Waar dan ook. Leuk en veiliger.

Veel plezier en let goed op.
door du@upcmail.nl di 04 dec 2018, 22:34
Dankjewel voor je uitgebreid antwoord, erg fijn!
We gaan het binnenkort uit proberen, het gaat opschieten.
door xjohnx zo 16 dec 2018, 10:32
Huur elke keer een fiets als in Kotu ben. Tegenover Badalapark hotel heb je een verhuurder. Ik betaalde 2 euro per dag als ik hem voor 10 dagen nam. Een mooie Nederlandse fiets met 18 versnellingen. In goede staat. Een tip; neem zelf een setje inbussleutels mee. Meestal kun je dan je zadel hoger of lager stellen of je stuur. Of een onderdeel dat los trilde. Het autoverkeer vormt inderdaad het grootste gevaar voor de fietser in Gambia. Ze houden te weinig afstand als ze je passeren. Bij voorkeur rijd ik nu op de paden die je langs de drukke verkeersweg Bertill Highway ziet. Ook tegen de richting van het verkeer in als de paden daar beter zijn. Soms moet je een stukje door rul zand of moet je toch weer even het asfalt op. Dat houdt in dat ik tegenwoordig liever een mountainbike huur. Je zit er ongelukkiger op en kan weinig bagage meenemen. Maar zo'n fiets gaat beter door rul zand. Met de mountainbike ben ik van Kotu naar Banjul gefietst en terug. plm 50 km. Een tip is ook nog dat je over de Bertil highway moet, en daar ontkom je vaak niet aan, doe het tijdens spitsuur in de ochtend en in de namiddag. het autoverkeer staat dan vast of kruipt over de weg. En jij als fietsers hebt er dan geen last van dat ze gevaarlijk inhalen. De trajecten waar ik het meest van hou zijn die waar geen auto kan of mag komen. Dus tochten over het harde zand op het strand. Of het fietspad van Kotu naar Palma Rima. Dat vind je door vanuit hotel Badalapark een paar honderd meter richting kust te fietsen. Je hebt daar een permanente politiecontrolepost. Daar ga je naar links en fietst dan kilometers door de natuur totdat je bij Palma Rima uitkomt. Veel plezier, xjohnx
door du@upcmail.nl zo 16 dec 2018, 11:59
Dankjewel voor de tips! Gaan we zeker gebruik van maken.
Als we terug zijn zal ik een reaktie sturen.
door xjohnx vr 21 dec 2018, 20:58
Suggesties tochtjes op de fiets Kotu. Foto.
Bijlagen
P1060289.JPG
Nog wat suggesties voor bestemmingen fietsen Kotu en naam en tel nr fietsverhuurder. Zie foto.
P1060289.JPG (173.04 KiB) 436 keer bekeken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten

Recente Topics

Twitter

Over ons

Beleefgambia.nl is de ontmoetingsplek voor iedereen die Gambia een warm hart toedraagt. Laten we het hier samen gezellig houden!

Registreer u vandaag nog om ook van dit forum gebruik te maken.

Beleefgambia.nl

Beleef hier een stukje Gambia!