Welkom op het gambia prikbord, een forum over het West-Afrikaanse land Gambia.

Bespreek hier alles over Gambia!
door lizetmols ma 13 jan 2020, 19:21
lees nergens een letter over de grote mars van gisteren. iemand iets interessants te vertellen over dit onderwerp?
dick
door harrie-oisterwijk ma 13 jan 2020, 20:00
http://thepoint.gm/

Thousands march to support Barrow’s 5-year mandate
Duizenden mars om het 5-jarige mandaat van Barrow te ondersteunen
Afrika » Gambia » KAART WEERGEVEN

Maandag 13 januari 2020
Duizenden Gambianen op zondag gingen de straat op van Sting Corner naar Denton Bridge om president Barrow te vragen een volledig mandaat van vijf jaar te vervullen, zoals vastgelegd in de grondwet van Gambia.

De solidariteitsmars, georganiseerd door Gambia voor 5 jaar en vredesopbouw kwam minder dan een maand na een soortgelijke protestmars georganiseerd door een rivaliserende groep genaamd -Operation 3 Years Jotna, een drukgroep die Barrow's ontslag aan het einde van zijn beloofde drie noemde jaarperiode, volgens het regeerakkoord.Multitude, die op de solidariteitswedstrijd verscheen, had echter verschillende vaandels en flyers met krachtige inscripties, namelijk: "Wij ondersteunen Barrow voor 5 jaar", "Barrow voor 5 jaar vrede en stabiliteit" Acteurs voor vrede. We houden ons aan de grondwet, onder andere “GPDP ter verdediging van de grondwet”, “North Bank Region Barrow voor 5 jaar” en “We staan ​​aan de grondwet”.

In een interview met The Point Newspaper zei Lamin Jammeh, vice-voorzitter van Gambia voor 5 jaar en Peace Building, dat ze deze solidariteitsmars houden om de grondwet van Gambia te verdedigen.

"We kwamen om Gambianen en de hele wereld te laten zien dat we steunen wat er staat in de grondwet van Gambia, waarin staat dat iedereen die wordt gekozen als president van Gambia het land moet besturen voor een termijn van 5 jaar," zei hij.

Jammeh beschreef president Barrow als een loyale en iemand die veel respect heeft voor de grondwet, en voegde eraan toe dat de grondwet van Gambia de hoogste wet is die alle verbale overeenstemming in het land vervangt.

Daarom riep hij alle Gambianen op de grondwet te respecteren en president Barrow te steunen in zijn zoektocht om het land verder te ontwikkelen.

Ook zei Ebrima Sorrie Bah, secretaris-generaal van Gambia voor 5 jaar en vredesopbouw, dat ze deze solidaire mars hebben georganiseerd om hun steun voor de grondwet van het land te tonen, vooral waar het zeer wordt geproefd door 3 jaar Jotna, een drukgroep die oproept tot Barrow's ontslag aan het einde van drie jaar.

"We kwamen uit duizenden om de president te verzoeken dat de Gambiaanse grondwet elke overeenkomst van een coalitie vervangt," zei hij.

Volgens hem gebruiken Operatie 3 Years Jotna-leden de mondelinge overeenkomst van de Coalitie, als een manier om problemen in het land te veroorzaken.Hij ging verder om te vragen waarom Gambianen op hem stemden, als hij (Barrow) de competentie mist om de Gambians te leiden, zoals verklaard door Operatie 3 Years Jotna ?. Hij sloot zich ook aan bij anderen en riep iedereen op zich aan de wet te houden en de wil van de grondwet te respecteren

Seedy Njie, een groot voorstander van Barrow, beschreef de solidariteitsmars als zeer belangrijk omdat het de politieke volwassenheid van Gambianen toont bij het uitoefenen van hun rechten en het respecteren van democratie, rechtsstaat en goed bestuur

"Wat we moeten begrijpen, is dat geen enkel land ter wereld moraal kan doorlopen", zei hij, eraan toevoegend: "We hebben onze hoogste wet die het leidende principe is en ooit een president, lid van de Nationale Vergadering en andere ambtenaar in dienst van de Gambiaanse overheid, het is voorgeschreven om een ​​eed af te leggen voor 5 jaar, ”zei hij.

President Barrow, zo verklaarde hij, heeft gezworen om de waardigheid van de grondwet van Gambia te verdedigen, te beschermen en te handhaven, en voegde eraan toe dat toen Barrow vloekte, hij bevestigde dat hij het land zou regeren in overeenstemming met de grondwet van Gambia.

Haddy Faal, een fan van Barrow, legde uit dat ze meededen aan de solidariteitsmars om hun steun aan Barrow voor het mandaat van 5 jaar te tonen, eraan toevoegend dat Gambianen de dictaten van de grondwet moeten respecteren zodat vrede en stabiliteit in het land kunnen blijven.

“We zijn allemaal hier om steun te geven aan president Adama Barrow en zijn 5-jarige termijn zoals voorgeschreven in de grondwet. We moeten niemand toestaan ​​ons te komen verdelen door hun invloed en geld, omdat Gambia bekend staat om zijn vrede en stabiliteit, 'zei ze.

Nyima Saidykhan, een andere fan van Barrow, erkende dat ze Barrow niet alleen 5 jaar ondersteunen, maar nu ook 15 jaar. Dit, voegde ze eraan toe, is omdat Barrow een leider is die Gambia helpt na het ondergaan van een 22-jarige brutale dictatuur.

'Ik weet niets van anderen, maar voor mij en mijn volk zullen we altijd onze steun geven aan president Barrow en iedereen die onderweg is, zal vechten tot onze laatste adem,' zei ze.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot], unneke en 3 gasten

Recente Topics

Twitter

Over ons

Beleefgambia.nl is de ontmoetingsplek voor iedereen die Gambia een warm hart toedraagt. Laten we het hier samen gezellig houden!

Registreer u vandaag nog om ook van dit forum gebruik te maken.

Beleefgambia.nl

Beleef hier een stukje Gambia!