Welkom op het gambia prikbord, een forum over het West-Afrikaanse land Gambia.

Bespreek hier alles over Gambia!
door Mr.Bojangles zo 15 jan 2023, 21:03
Ik heb het vast al eens genoemd, kwam nu weer aan de orde terwijl ik in Teranga zat.
Er komen aardig wat verkoopsters langs met fruit. Helaas is het bananen-seizoen schijnbaar, dus 3 van de 4 hebben alleen maar bananen bij zich. Ik koop bananen en geef die aan een serveerster: You share this with the staff. Half uur later, zelfde tafereel. Serveerster verbaasd. Dus later leg ik het even uit: Ik heb géén bananen nodig maar die juffrouw heeft wél mijn geld nodig. Dus jullie zien het verkeerd, ik koop geen bananen maar ik geef die juffrouw wat geld en krijg bananen terug. Die ik niet nodig heb en aan jullie geef. Juffrouw blij dat ze wat verkocht heeft, jullie blij dat je wat voor niks krijgt. Kosten: 100 Dalasis = 1,5 euro! en 8 mensen blij.

Waar hebben we het over. Dus aub stuur geen enkele verkoopster met fruit weg als u ergens in een restaurant zit, ze moeten al zoveel lopen voordat ze eindelijk eens iets verkocht hebben. Voor 1,5 euro maak je en de juffrouw blij en de staff. OK, dan komen er maar 4 langs op een avond, ben je 6 euro kwijt. Maar je koopt wel maandelijks een postcode-lot wat je niks oplevert? Nou heb je tenminste iemand geholpen. Knoop eens een keer een praatje aan. Vraag hoeveel kinderen ze heeft. Wie er voor ze zorgt (my mother) nou ze werkt... En laten we niet vergeten dat ze van elke 100 Dalasi max 30D overhoudt, inkoop kosten en evt niet verkochte bananen die weggegooid moeten worden.

Tegenwoordig wisselt de staff van Teranga nogal eens omdat er veel jongedames komen vragen voor een stage. Die lopen dan een aantal maanden stage, eigenlijk gratis, maar ze krijgen van Stany toch een vrij behoorlijke reisvergoeding en een redelijk salaris. Petje af voor Stany! Voorheen was dat makkelijker voor me. Ik had een vaste serveerster die ik dan geld gaf: Jij koopt wat voor 100 Dalasis en je deelt het met de staff. Do NOT discuss about the price. Want dan gaan ze Gambiaanse prijzen vragen, verdienen die verkoopsters nog niks. Dat werkte redelijk. Nou moet ik het allemaal zelf doen, met als gevolg dat ik na afrekenen vaak extra bananen, sinasappels, etc krijg aangeboden. :-) Hoeft niet dames, ik weet dat ik teveel betaal maar voor toubabs is dat 'peanuts'.

ps
mannelijke verkopers! is een ander verhaal, dat laat ik aan jullie beoordeling over maar die zwarte zaklantaarns zijn de moeite waard! Met name 'yellow', ziet eruit als een gespikkelde blanke met lichtgekleurd haar maar hij is een albino-Gambiaan, verkoopt oa prima mosquito-spray voor 100 Dalasi. Wordt yellow genoemd vanwege zijn haar.

Ach, ben nou toch bezig..
Staan er ineens nieuwe snacks op het menu bij Teranga: Meat pie 30D, sausage roll 20D.
Heeft mevrouw Stany het idee gekregen om die eens te gaan maken en verkopen. Nouuuu, die vliegen letterlijk de deur uit. Geen wonder want ze smaken heerlijk en zijn veeeel te goedkoop. Ik heb ze uiteraard onmiddellijk geprobeerd na aankomst, - ze staan nl gepresenteerd op een plate op de toonbank - en na 1 meat pie heb je geen maaltijd meer nodig. Dingen zijn veel te groot. Ik Stany aangeklampt: op het strand betaal ik 25D en zijn ze maar de helft zo groot als hier. Maar ja, mevrouw Stany komt uit het dorp en daar zijn de prijzen... Dus geen garantie dat die prijzen zo blijven want echt, er moet nou geld bij. :-) En ik lieg het niet, ze krijgem ze niet aangesleept. 2 vestigingen, het oude en het nieuwe Teranga, en wat er weg gaat nou aan take-away, het is echt ongelofelijk. Ze krijgen het niet bijgebeend.

Dan is er op de vrijdagavonds bij Teranga een show van Papa Rudi. Het zat gisteren afgeladen vol. En terecht. De 1e show die ik van Rudi zag, was nouja, kom ik daar mijn bed voor uit? In december zag ik een show en niet te geloven die was mooi met diverse danseressen en een extra Engelse zanger, en gisteravond was het een schitterende show!! geweldig Rudi!! Niewe zangeres erbij, schitterende show met 4 danseressen en een acrobaat. Rudi - een Belgische untertainer - treedt op op diverse plaatsen. Zie je ergens een aankondiging van een optreden, ga erheen, het is echt de moeite waard. Vooral de uitvoering van 'Oerend hard" met de dames deed het helemaal.
(Als ik me niet vergis vandaag bij Yasmina.)
Laatst bijgewerkt door Mr.Bojangles op di 17 jan 2023, 00:48, in totaal 1 keer bewerkt.
door Mr.Bojangles zo 15 jan 2023, 21:43
Dan lees ik elders dat het zo rustig zou zijn op de strip. Nou, ik kon geen 4 nachten boeken bij Teranga want het zat vol. Loop ik naar Solomon's, krijgt het personeel het niet aangesleept, zo druk is het daar. Geen moment rust. 's avonds zit Samba's Kitchen vol. Gisteravomd life music bij Patta Patta, je kon over de koppen lopen. Wellicht is het op de strip wat rustiger, maar daar kom ik nooit. Op de Palma Rima strip is het volop bal.
door elisabeth ma 16 jan 2023, 15:00
Der RUDI??
Voordat ik ergens heen ga, letten wij eerst goed op of er een optreden van "der Rudi" is.
Zo ja, oerend hard met gierende banden wegwezen.

Wat een verschrikking om dat aan te horen.

Maar goed, voor dit soort optredens schijnt ook een publiek te zijn blijkt wel weer.

:roll:

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 0 gasten

Recente Topics

Twitter

Over ons

Beleefgambia.nl is de ontmoetingsplek voor iedereen die Gambia een warm hart toedraagt. Laten we het hier samen gezellig houden!

Registreer u vandaag nog om ook van dit forum gebruik te maken.

Beleefgambia.nl

Beleef hier een stukje Gambia!
cron